Лао Дзъ

За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо. Лао Дзъ

събота, 29 април 2017 г.

Утилизация и въвеждане в транс





 Какво смяташ, че е хипнозата?
-Нямам идея.
Абсолютно никаква идея, нито представа, нито чувство - относно това състояние?
-Мисля, че е нещо необяснимо.
Мислиш, чувстваш,  знаеш, че е нещо необяснима. Какво още? Помисли по-задълбочено, по-обстойно.
- Аз не съм сигурен, но мисля, че  е нещо, като сън.
Мислиш, чувстваш, усещаш, знаеш, че е спокоен сън . Какво още може да  преживееш в този сън?.....Можеш да се отпускаш, да оставяш движенията да стават все по-незабележими.  Какво още в този сън?
Да, сънувам.
- Точно така, да сънуваш..образи... картини..решения.. спокойно. Явно ти вече знаеш, че в хипноза ти отново можеш да продължиш да мислиш, чувстваш, усещаш... спиш... сънуваш... Дори очите ти се затварят, като насън...  Какво друго можеш да научиш за себе си, докато си в хипноза?..
-Не знам.
Точно така не знаеш, но за да знаеш ти сам знаеш, че можеш да разбереш.
 Може би нещо ново, нещо, което сега е дошло времето да разбереш, да приложиш...Какво още.. Точно така, продължавай да навлизаш все по-дълбоко в този сън по твоя начин. Продължавай да търсиш, онова, което те чака да го откриеш. Сънувай, както ти смяташ, че ще бъде най-добре за теб....за да навлезеш още повече в този сън, който наподобява хипноза.  Можеш дори дори, докато сънуваш да си представяш как навлизаш в хипноза...А междувременно, докато си в хипноза, можеш да си представяш, как си в сън, сънувайки, че се събуждаш в хипноза. Да се унасяш.. унасяш, чувайки моят глас, като далечен, почти отсъстващ, точно като на сън...


Няма коментари:

Публикуване на коментар