Лао Дзъ

За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо. Лао Дзъ

понеделник, 23 януари 2017 г.

Хипнотична индукция




     
    Можеш да оставиш ръцете си на облегалките на стола ОТПУСНАТИ.
     
  Можеш дори  да оставиш краката си да опрат в подът НАТЕЖАВАЙКИ.
 
    Дори можеш да се облегнеш назад и да намериш онази най-комфортна позиция, която ще остави тялото ти неподвижно, в рамките на тези няколко минути на ПОЧИВКА.
   
Обикновено, когато човек е СЪЗНАТЕЛЕН, той иска да научава нови неща за себе си...Отговори, решения...Това означава думата СЪЗНАТЕЛЕН.
    А може би ти си пропуснал да забележиш, че още щом се настани удобно дишането ти стана някак си ПО-ТИХО,  а междувременно дори клепачите на очите ти, сякаш са готови да ти съдействат, като се ЗАТВОРЯТ,  В ОТКРИВАНЕТО на отговорите, които се намират В ТВОЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ.  Ти може би си чувал изразът, че ПОД СЪЗНАНИЕТО ИМА СИЛАТА ДА РЕШИ ВСЕКИ ПРОБЛЕМ....подсъзнанието може да намери РЕШЕНИЕ НА ВСЯКА ЕДНА СИТУАЦИЯ и ти сега имаш тази възможност, да се ДОКОСНЕШ И ДА ПОЧЕРПИШ информация, от опита, който си натрупал,  от образите, картините и идеите, които седят ДЪЛБОКО в теб и очакват просто да ги приведеш на съзнателно ниво НА ДЕЙСТВИЯ И ПОВЕДЕНИЯ В ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ...Тогава, когато решиш, ще те помоля да затвориш очи.Точно така, почини си!
   Още щом спомена думата ПОЧИВКА, тялото ти може би реагира според собствените ти възприятия за ПОЧИВКА. Някои хора си мислят, че си ПОЧИВАТ докато стягат някак си цялото си тяло, ръцете...краката...коремът,,мислите.. И това е техният начин, може би дори и това е част от твоят начин да си мислиш, че си почиваш, докато всъщност се напрягаш. И това може би е бил твоят начин... единственият начин, с който си си мислел, че си ПОЧИВАШ, докато си бил под напрежение.  Ти САМ ЗНАЕШ, че всеки човек придобива опитности в продължение на целия си живот. СЕГА ти предлагам да научиш тялото и съзнанието си от една друга много ПО-ПРИЯТНА позиция, какво е ОТПУСКАНЕТО.  Аз НЕ ЗНАМ,  дали тялото ще се чувства ПО-ПРИЯТНО, ако всяка негова клетка е напълно ОТПУСНАТА, ако всеки твой мускул ЗАПОЧНЕ да натежава, сякаш се разстила, като някакво фино кадифе...(пауза)... Чудесно, този нов модел явно в пъти повече ти харесва, защото ти ЗНАЕШ, че е много по- приложим в живота ти. ВИЖДАМ, че процесът вече е започнал и че клепачите ти СТАВАТ толкова НАТЕЖАЛИ, че това СПОКОЙСТВИЕ, което те някак си генерират, можеш с едно дълбоко вдишване и издишване, да го разпратиш към всички части на това ВСЕ ПО И ПО-СПОКОЙНО ТЯЛО....(пауза)... Дай си  НЕОБХОДИМОТО ВРЕМЕ, това приятно чувство да обгърне всеки участък, всяко местенце от твоето тяло...(пауза).
   Когато си в това състояние, ти УСВОЙ един много по-адекватен модел,чрез който можеш освен да даваш възможност на тялото ти да си ПОЧИВА,  сякаш потъва в НЯКАКЪВ СЪН.. така ти ДАВАШ възможност и на умът ти да подреди информацията,  ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ ДЕН.  Споменът от това как ставаш сутрин.....Как вършиш рутинните си задачи и сега ти можеш да ПРИОБЩИШ този нов модел на поведение, ОТПУСКАНЕ към своето ежедневие. ....СЯКАШ надграждаш нещо в себе си, на база ПРИДОБИТИЯ ОПИТ, КОИТО научи СЕГА. Можеш да си представиш как правиш някои от нещата, които ПРЕДИ СА внасяли у теб притеснение и напрежение, с това чувство на ДЪЛБОКО СПОКОЙСТВИЕ И СИГУРНОСТ.....ТОЛКОВА Е ЛЕСНО, ВДИШВАШ, ИЗДИШВАШ  и сякаш посрещаш ПРИКЛЮЧЕНИЯТА, които ти носи животът по този.,,,,,, в пъти по ЖЕЛАН И ПОЛЕЗЕН начин за теб.... Точно така! ОТПУСНИ СЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ... Остави дори умът ти да анализира тялото ти. Да премине, сякаш през всеки ПРЪСТ, ПРЕЗ ДЯСНАТА РЪКА, ЛЕВИЯТ КРАК,  след това обратно през ДЕСНИЯТ КРАК И ЛЯВАТА РЪКА...Странно, не знам колко време ще ти е нужно да ЗАБЕЛЕЖИШ разликите и промяната , КОИТО СА се появили,..... Може би ще е ги забележиш, почувстваш или усетиш СЕГА ИЛИ СЛЕД МАЛКО. Може би ще ги забележиш, ЩОМ В КРАЯ НА ТАЗИ СЕСИЯ ОТВОРИШ ОЧИ  или пък СЛЕД КАТО СЕ ЗАВЪРНЕШ КЪМ ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ С ТОВА ОТПУСКАНЕ,  но аз съм сигурен, че ще ги забележиш по твоят начин. Този начин, който е НАЙ-ДОБЪР, ПОДХОДЯЩ  за да се чувстваш дори още ПО-СВОБОДЕН.....A СЕГА СПИ, СПИ, ПОЧИНИ СИ.  Нека ТЕРАПЕВТИЧНАТА ПРОМЯНА ТЕЧЕ   и тогава, когато промяната ПРЕМИНЕ от подсъзнателно на съзнателно ниво. Твоето подсъзнание ще намери начин да даде знак, като помръдне палецът на дясната ръка. Дори ТОГАВА е съвсем възможно да изпиташ ЩАСТИЕ. Обикновено човек изпитва щастие, когато намери отговор на въпрос, който го е терзаел преди....

Няма коментари:

Публикуване на коментар